+36 1 398-7398
Oldal kiválasztása

Baktériumok állnak az elhízás mögött? IGEN!

 

A felmérések szerint a magyarok több, mint fele elhízott, egyben mi vagyunk Európa legelhízottabb nemzete. Pedig kitartóan fogyókúrázunk, diétázunk, koplalunk, mozgunk, különféle csodamódszerekkel gyötörjük magunkat, ezektől várjuk a megváltást. Ám az valahogy mégsem jön el.

 

HOGY MIÉRT? OLVASS TOVÁBB

Miért hízunk, még akkor is, amikor szinte már minden módszert kipróbáltunk?
A válasz egyszerű: mert az elhízás valódi okával nem foglalkozunk.

 

Tartós fogyás, de mitől?

A legtöbben tudjuk, hogy ha fogyni szeretnénk, akkor bizony csökkenteni kell a bevitt energiát, és növelni a felhasználást. Azaz, erősen leegyszerűsítve, kevesebbet kell enni és többet mozogni. Tény, hogy a táplálkozás megváltoztatása, és rendszeres testedzés nélkül nincs sikeres fogyás. Ám hiába sikerül így ledobni pár kilót, a hosszú távú siker sok esetben elmarad. A kilók alattomosan visszakúsznak, kezdődik minden elölről, mintha csak egy ördögi kör lenne. Sok esetben még akkor is kínszenvedés a súly megtartása, ha tartós életmódváltásra rendezkedtünk be, egy-egy kilengés hatalmas károkat okoz, hiszen felborítja a bélflóránk oly kényes egyensúlyát! De miért van ez így?

Hozd rendbe a bélflórádat, etesd a jó baktériumodat és a hízás megáll

Az elmúlt években tudományos körökben egyre több szó esett róla, hogy az elhízás hátterében a bélbaktériumok állnak. Táplálékunk az emésztés folyamata során a bélrendszeren halad végig és szükségszerűen kapcsolatba kerül a bélbaktériumokkal. A bélbaktériumok pedig különböző vegyi anyagokat termelnek, ezen keresztül befolyásolják közérzetünket, egészségünket, az anyagcserénket – így a hízást is.

A túlsúlyosak bélrendszerében az arányok eltolódtak, a hizlaló, úgynevezett Firmicutes baktériumok felé. Azért nevezhetjük őket hizlalónak, mert közvetlenül hozzájárulnak a zsírpárnák kialakulásához, hatásukra a szervezetünk hatékonyabban tudják kivonni a zsírokból és a cukrokból az energiát. E baktériumtörzs tagjai ráadásul endotoxinokat, azaz krónikus gyulladásokat okozó méreganyagokat is termelnek, ezzel is hozzájárulva az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek vagy metabolikus szindróma kialakulásához, amelynek a vége a túlsúly, majd az obezitás.

Szerencsére van mód arra, hogy a hizlaló baktériumok helyett a jótékony bélflóra elszaporodását segítsük.

Ehhez speciális növényi rostokat, hatékony prebiotikumokat kell bevinnünk, melyek erjedésük során olyan anyagokat (butirátok) termelnek majd, melyek tartósan ellehetetlenítik a Firmicutes típusú baktériumok életfeltételeit. Helyettük a jó bélbaktériumok (Bacteriodetes) fognak elszaporodni.

Hosszú távon így csökkenhet a gyulladások esélye is, rendszeresebb lehet a bélmozgás, egészségesebb vastagbél, normális a vércukorszint.

Bélflóra-visszaállítás a FEDBOND Mikrobiom Diéta Program segítségével!

Sokan nem tudják, de a rossz emésztés is elhízáshoz vezet. Ezért ez a speciális Mikrobiom Diéta nagy figyelmet fordít a megfelelő emésztő enzimek pótlására, a gyomor és a bélnyálkahártya regenerálására, hogy tökéletes legyen az emésztés. Így a tápanyagok, valamint a jó szénhidrát- és zsíranyagcseréhez szükséges vitaminok felszívódása is biztosítva lesz.

Komplex megoldást nyújt a súlycsökkentéshez, kiegyensúlyozza a teljes anyagcserét, miközben finom és laktató étrendet biztosít.

Jó, de mi az a mikrobiom?

A MIKROBIOM a rajtunk és bennünk élő baktériumok összessége. Ennek nagy részét a vastagbél baktériumai teszik ki. Nem csak az immunrendszerünk 70-80%-a függ a vastagbél állapotától, hanem az anyagcserénk, és a hízásra való hajlamunk is.

Amikor táplálkozunk, egyúttal a bélbaktériumainkat is tápláljuk, és nem mindegy, mely törzseket. Ezért vagyunk teljesen kiszolgáltatva a vastagbélflórának, amit az agy-bél tengely miatt a második agynak is neveznek. A vastagbélflóra összetételétől is függ, milyen ételt kívánunk meg.

A MIKROBIOM DIÉTA HÁROM SZAKASZBÓL ÁLL

Az első, 21 napos fázis lényege, hogy ki kell iktatunk minden olyan ételt és összetevőt az étrendünkből, ami árt a bélflóránknak vagy akadályozza annak regenerálódását.

A második szakaszban (4 hétig tart) visszakerülhetnek az étrendünkbe bizonyos ételek és csökken picit a szigor is… Néha – 10%-ban – belefér a csalóétkezés is, de továbbra is kerülni kell az allergén összetevőket, szénhidrátot.

A harmadik rész, ami megkoronázza a harmóniát a szervezeted igényei és az életmódod között. Ebben a szakaszbán a saját tested apró jelzéséit is meg fogod érteni, tudni-érezni fogod, hogy mire van szükséged és mi tesz jót.

A FEDBOND® Mikrobiom Diéta Program segít neked sokkal könnyebbé tenni a legszigorúbb étrendet is, már az első naptól kezdve. Nem fogsz éhezni, nem fogsz sóvárogni és minden reggel amikor kinyitod a szemed, érezni fogod, hogy egyre közelebb vagy a célodhoz, mert tested a teljes megújulás útjára lép.

ISMERD MEG a 30 napos súlycsökkentő program termékeit!

MEGNÉZEM

FEDBOND® CELL-LITE Enzimek a jó emésztés és tápanyag hasznosulás érdekében

A FEDBOND EXPRESS MIKROBIOM DIÉTA
I. Terméke

FEDBOND® PROBIOLOGIQ a vastagbél kiegyensúlyozott élőflóra pótlására

A FEDBOND EXPRESS MIKROBIOM DIÉTA
II. Terméke

FEDBOND Express - két ízben
FEDBOND Express - két ízben

A FEDBOND EXPRESS MIKROBIOM DIÉTA
III. Terméke

FEDBOND® EXPRESS főétkezést kiváltó, fehérje alapú turmixporok és levesek

hármas hatású fehérje alapú leves vagy édes ízvilágú turmixpor sem tartalmaz cukrot, glutént, mesterséges színezéket vagy aromát, sem pedig allergén összetevőt! Így semmi sem fogja felborítani a vastagbélben élő baktériumok oly kényes egyensúlyát, hiszen már megtanultuk, hogy ettől függ nagy mértékben a hízásra való hajlamunk is.

bemutatkozik a FEDBOND EXPRESS MIKROBIOM DIÉTA
IV. Terméke

FATBOND AZ ÁSZ

​PREBIOTIKUS HATÁSA KIEGYENSÚLYOZZA A FOGYASZTÓ BAKTÉRIUMOK arányát a vastagbélben, megváltoztatja a bélflóra összetételét, már 48 óra után.*

ISMÉT KÉPESSÉ TESZ A SÚLYVESZTÉSRE*
hiszen a vastagbél flórája jelentősen befolyásolja az a zsíranyagcserét is, amely nélkül nincs sikeres fogyás!

A PREBIOTIKUMOK KEDVEZŐ EGÉSZSÉGI HATÁSAI hosszabb távon*:
Rendszeres bélmozgás, egészségesebb vastagbél, normál vércukorszint, a szív- és érrendszer egészsége.

Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

FEDBOND EXPRESS MIKROBIOM DIÉTA 30 NAPOS PROFESSZIONÁLIS SÚLYCSÖKKENTŐ PROGRAM

44.740Ft

12.770,– forintos kedvezménnyel, ingyenes szállítással és ajándék receptkönyvvel

Programunk komplex megoldást nyújt a súlycsökkentéshez, kiegyensúlyozza a teljes anyagcserét, miközben finom és laktató étrendet biztosít.